90 % av feilansettelsene kan unngås

Neida, jeg har verken forskning eller noen undersøkelse som dokumenterer en slik påstand. Prosentandelen er kun et uhøytidelig anslag basert på min egen erfaring, samt diskusjoner med andre ledere og HR-personell. Jeg er overbevist om at svært mange, for ikke å si de aller fleste, feilansettelser kunne vært unngått dersom man hadde prioritert referansesamtaler høyere. Med dette innlegget har jeg et ønske om å gjøre deg mer bevisst på verdien av å gjennomføre mange referansesamtaler med høy kvalitet, og at du på denne måten reduserer risikoen for å gjøre feilansettelser. Gevinsten vil tilfalle både deg, din organisasjon – og ikke minst kandidaten.   

Rekrutteringsprosessen

Aktivitetene i din rekrutteringsprosess er helt sikkert de samme som i organisasjoner flest. Du leser gjennom kandidatens søknad, CV og papirer. Om du liker det du leser, inviterer du til ett eller flere intervjuer. Deretter gjennomfører du kanskje en personlighetstest. Trolig inviterer du en oppfølgingssamtale der du gir tilbakemelding på testresultatene og samtidig observerer reaksjonene hos kandidaten. En del bedrifter gir også kandidaten en «case» eller flere, som kandidaten må løse der og da eller som hjemmeoppgave. Avslutningsvis spør du om hennes/hans forventninger til betingelser, før du utarbeider et tilbud. I den siste fasen av prosessen sjekker du nok også et par referanser. Men hvor gjennomtenkt er du med hensyn til antall referansesamtaler, hvordan du velger ut referansene, når i prosessen du kontakter dem, hvem som snakker med referansene og hvordan selve referansesamtalen skal gjennomføres?

Intervjuer

Rekrutteringsprosessen bør starte med ett eller flere intervjuer. Dette er viktig for ikke å kaste bort tid i prosessen, dersom stilling og kandidat ikke skulle samsvare. Sett at du og dine kolleger gjennomfører til sammen fire intervjuer á to timer. Dette blir totalt åtte timer; tilsvarende en vanlig arbeidsdag. Samtidig er ikke dette en vanlig arbeidsdag, men en intervjudag. Det vil si at man ikke får observert kandidaten i sitt vanlige miljø eller i sin normale arbeidssituasjon. Å avdekke kandidatens personlighet gjennom intervjuer, er ikke for hvem som helst å klare. Med mindre du er utdannet i faget, har de nødvendige personlige egenskapene og/eller har gjennomgått relevante kurs og trening, vil det være vanskelig å forutse hvordan kandidaten vil oppføre seg som ansatt hos dere. Dersom du etter en innledende intervjurunde har negative opplevelser eller en dårlig følelse etter intervjuene, kan det være god nok grunn til å avslutte prosessen. Om du har en god følelse for kandidaten og dere begge ønsker å gå videre i prosessen, må du allikevel passe deg vel for å tro at kandidatens personlighet nå er avdekket. Dette gjør du mye grundigere og med høyere kvalitet gjennom referansesamtaler.

Hvor mange referanser bør sjekkes?

Referansene kan gi deg en innsikt i kandidatens personlighet og adferd som det ikke er mulig å skaffe seg gjennom intervjuer. Dette betinger imidlertid at du foretar et større antall av referansesamtaler. Sett at du gjennomfører 10* slike samtaler med ulike personer som har jobbet i snitt to år med kandidaten. Totalt gir dette en hverdagserfaring med kandidaten på 20 år! Sammenlign gjerne dette med åtte timer med intervjuer. Se hvor utrolig mye mer innsikt du kan skaffe deg gjennom referanser! Du må selvsagt gjennomføre både intervjuer og referansesamtaler, og jeg vil hevde at du bør vektlegge disse like høyt, selv om de tjener ulike formål. Intervjuer er godt egnet til å gi et førsteinntrykk, mens referanser er bedre egnet til å gi deg en grundigere innsikt i kandidatens personlighet og adferd.

Hvordan velge ut referanser?

Hvordan velger du ut kandidatens referanser? Ja, for det er faktisk du som skal velge ut referansene. Derfor benytter jeg svært sjelden referanser som står oppført i CV-en eller i søknaden. Disse er kandidatens favoritter og vil trolig ikke gi noe annet inntrykk av kandidaten enn det som denne gir av seg selv under intervjuer. Da er det bedre å sette seg ned med kandidaten og jobbe seg gjennom dennes bakgrunn; gjerne med CV-en som utgangspunkt.

Hvor mange referanser bør sjekkes?

Dersom man i samtalen med kandidaten spør seg frem etter tidligere kolleger, ledere og kunde- eller leverandørkontakter ved både nåværende og tidligere arbeidsgivere, kan man fort komme opp i et større antall referanser. Dere noterer begge underveis, og kandidaten ettersender så en e-post til deg med navn og nummer på de referansene, som dere er blitt enige om at du skal kontakte. Om mulig, foretrekker jeg at kandidaten ikke varsler referansene- dette for å unngå at referansene får en for sterk lojalitet til kandidaten. 

Når gjennomføre referansesamtalene?

Det er to gode grunner til å utsette referansesamtalene til sent i prosessen. Den ene grunnen er at et større antall samtaler er tidkrevende å gjennomføre. Det er hensiktsmessig å utføre andre, mindre krevende aktiviteter i forkant. Kanskje disse også fører til at du avslutter prosessen før du kommer så langt som til referansene. Den andre grunnen er at referansesamtalene vil eksponere kandidaten, spesielt når samtalene er mange. Det er ikke sikkert at kandidaten ønsker å kringkaste at hun/han er jobbsøkende. Det er derfor unødvendig å utsette kandidaten for denne risikoen før du er mer trygg på at kandidaten kan være riktig person for stillingen.

Ved å gjennomføre samtalene sent i prosessen, løper du imidlertid risikoen for at du bevisst eller underbevisst allerede har bestemt deg for å ansette kandidaten. (Ref. mitt forrige innlegg, «Når hjernen lurer deg»). Jeg har også erfart at noen velger å gjennomføre referansesamtalene etter at kandidaten har mottatt tilbud. Dette er så håpløst at jeg ikke vil kommentere det nærmere.

Hvem bør gjennomføre referansesamtalene?

I større organisasjoner er det ikke uvanlig at HR-avdelingen gjennomfører referansesamtalene. Det kan forsvares ut ifra at dette gjerne er personer med god kompetanse på området. Likevel mener jeg at kandidatens nærmeste leder, bør gjennomføre så mange som mulig av disse samtalene. Hovedårsaken til dette er at det er en unik mulighet til å lære kandidaten å kjenne, noe som du vil dra veksel på dersom det ender opp med en ansettelse. Dette fordrer imidlertid at du er bevisst på mulig bekreftelsestendens (confirmation bias). I slike tilfeller kan det være nyttig at en annen tar en del av samtalene.

Hvordan gjennomføre samtalene?

Det finnes mange måter å gjennomføre referansesamtaler på. Det viktigste er å være bevisst på hva du ønsker å avdekke. Det vil ofte være mange referansepersoner som du ikke kjenner fra før. Utfordringen blir da å klare å skape en tillitsfull relasjon til referansepersonen underveis i samtalen. Jeg er vant med å bruke en samtalemal, men andre kan føle at dette kan bli litt stivt og kunstig. På den annen side er det lett for at du ikke får avdekket det du ønsker, dersom samtalen bare flyter fritt. Uansett må det trenes før du klarer å gjennomføre gode samtaler. Med «gode» mener jeg at du får ut både positive sider og forbedringsområder for kandidaten. Jeg kaller dette «referansesamtalens psykologi»: at man opparbeider en fortrolighet hos referansen som gjør at de vil dele mer ømfintlige ting om kandidaten. Jeg minner gjerne referansen om at jeg ikke søker perfekte mennesker, for slike finnes nemlig ikke. Vi ønsker bare å være mest mulig trygg på at kandidaten vil lykkes og trives hos oss dersom vi ansetter henne/han. Jo mer innsikt du erverver deg i hvordan andre har opplevd å arbeide tett med kandidaten over tid, jo større forutsetninger har du for å forutse om hun/han vil passe inn og utvikles i organisasjonskulturen i din organisasjon. 

Noen tall

Du vil kanskje ikke redusere antall feilansettelser med 90 %, men en fersk undersøkelse blant ledere utført av Opinion for Experis viser likevel urovekkende tall. 20 % oppgir at de aldri, sjelden eller kun en gang i blant ringer referanser. 57 % ringer aldri, sjelden eller kun en gang i blant andre referanser enn de som er oppgitt på CV.  Adecco anslår at en feilansettelse koster mellom 700 000 og 900 000 kroner. HR Norge og EY estimerer det samme til to årslønner.

Utfordring

Reflekter gjerne over hvilken rolle referansesamtaler skal ha i din rekrutteringsprosess. Prøv så ut én eller flere av momentene nevnt ovenfor, gjerne i samråd og samspill med dine kolleger, eller HR-avdelingen om dere har en sådan. Jeg er i hvert fall overbevist om at man vil kunne redusere risikoen for feilansettelser betydelig gjennom riktig benyttelse av referansesamtaler.

*I Miles ansettes ingen uten at det gjennomføres minst 10 referansesamtaler.

PS! Del gjerne dine tanker om og erfaringer med dette temaet i kommentarfeltet. Sammen blir vi klokere 🙂

Registrer gjerne din e-post på «Abonner på blogginnlegg», så dukker det opp nye innlegg med ujevne mellomrom i din innboks.

1335
Legg inn kommentar

avatar
diltiazem 120 mg usahow to purchase diltiazem
Gjest
diltiazem 120 mg usahow to purchase diltiazem

motrin 200mg cost motrin 400 mg generic motrin 200mg australia

BuyEssayOnline
Gjest
BuyEssayOnline

Cover letter for an art gallery job application .

Proceed to Order!!! https://maps.google.com.pl/url?q=https://edubirdie.review

UYhjhgTDkJHVy

Personal Loans
Gjest
Personal Loans
NatashuEr16
Gjest
NatashuEr16

Revolutional update of captchas recognition software «XEvil 5.0»:

Captcha solving of Google (ReCaptcha-2 and ReCaptcha-3), Facebook, BitFinex, Bing, MailRu, SolveMedia, Steam,
and more than 12000 another types of captchas,
with highest precision (80..100%) and highest speed (100 img per second).
You can use XEvil 5.0 with any most popular SEO/SMM software: iMacros, XRumer, SERP Parser, GSA SER, RankerX, ZennoPoster, Scrapebox, Senuke, FaucetCollector and more than 100 of other software.

Interested? There are a lot of introducing videos about XEvil in YouTube.

FREE DEMO AVAILABLE!

Good luck!
P.S. A Huge Discount -30% for XEvil full version until 15 Jan is AVAILABLE! 🙂

XEvil.Net

diflucan 150mg canada
Gjest
diflucan 150mg canada

how to buy micardis micardis 40mg purchase micardis united states

hydraruzxpnew4af_onion_Bemy
Gjest
hydraruzxpnew4af_onion_Bemy

ссылка на гидру 2020 похожа на сайт, что рассчитан для торговцев подпольных покупок и сервисов. Схожую услугу запрещается взять в обыкновенном интернет-магазине, так как это нелегально.

Ipkgtla
Gjest
Ipkgtla
toprol online pharmacy
Gjest
toprol online pharmacy

how to buy prevacid 30mg prevacid cost prevacid united kingdom

online pharmacies of canada
Gjest
online pharmacies of canada
clindamycin 150mg without a doctor prescriptionclindamycin without a doctor prescription
Gjest
clindamycin 150mg without a doctor prescriptionclindamycin without a doctor prescription

proair inhaler 100mcg united kingdom how to buy proair inhaler 100mcg proair inhaler australia

hydraruzxpnew4af_onion_Bemy
Gjest
hydraruzxpnew4af_onion_Bemy

гидра форум тор представляет из себя сайт, который открыт для продавцов теневых вещей и услуг. Такого рода услугу низзя приобрести в простом интернет-магазине, потому что это нелегально.

Payday Loan
Gjest
Payday Loan
cipro online
Gjest
cipro online

how to purchase prevacid 15 mg prevacid otc prevacid 15 mg pharmacy

ceftin 250 mg united states
Gjest
ceftin 250 mg united states

proair inhaler 100mcg without prescription proair inhaler nz proair inhaler australia

levitra generic
Gjest
levitra generic
https://doctorpbn.com/
Gjest
https://doctorpbn.com/

over the counter viagra alternative
different type of viagra
safe place to buy levitra online seaph aspib

BuyEssayOnline
Gjest
BuyEssayOnline

Custom dissertation methodology writer services for phd .

Proceed to Order!!! https://images.google.com.cu/url?q=https://edubirdie.review

UYhjhgTDkJHVy

thorazine 100 mg cost
Gjest
thorazine 100 mg cost

where to buy pulmicort 200mcg pulmicort 200mcg without prescription pulmicort 200mcg cost

where can i buy robaxin 500 mg
Gjest
where can i buy robaxin 500 mg

cheapest provigil provigil 100 mg australia provigil pills

Pay Day Loan
Gjest
Pay Day Loan
JtmfPonee
Gjest
JtmfPonee

tops pharmacy cheap erectile dysfunction pills online canada drug pharmacy

Erxe23m
Gjest
Erxe23m
FgvdQuera
Gjest
FgvdQuera

online pharmacy no prescription pharmacy rx world canadian mail order pharmacy

how to purchase vasotec
Gjest
how to purchase vasotec

how to buy reglan reglan purchase reglan united states

Kfabfi
Gjest
Kfabfi

online prescription – https://cialviap.com/ levitra online pharmacy

BuyEssayOnline
Gjest
BuyEssayOnline

Cheap dissertation results ghostwriters site for phd .

Order NOW!!! https://bunny.wiki/wiki/User:EduBirdiecom

UYhjhgTDkJHVy

colchicine 0,5mg tablet
Gjest
colchicine 0,5mg tablet

reglan 10 mg nz reglan 10mg canada reglan coupon

Kiarob
Gjest
Kiarob
free online dating
Gjest
free online dating

dating sites free,online dating free
dating online on the house
dating sites free

Ycrg78w
Gjest
Ycrg78w
Lisarob
Gjest
Lisarob
vantin 200 mg pharmacy
Gjest
vantin 200 mg pharmacy

revatio tablet revatio cheap revatio over the counter

free local dating sites
Gjest
free local dating sites

free dating websites,free online dating websites
dating sites
free dating

canadian pharmacies
Gjest
canadian pharmacies
Khthvete
Gjest
Khthvete

drugstore makeup drugstore cowboy drugstore makeup

Lisarob
Gjest
Lisarob
voltaren purchase
Gjest
voltaren purchase

verapamil 120 mg usa verapamil 120 mg canada verapamil 120mg without prescription

levitra
Gjest
levitra
cleocin for sale
Gjest
cleocin for sale

verapamil 120mg tablet verapamil canada verapamil 120 mg online

cheap catapres
Gjest
cheap catapres

toprol 25 mg otc toprol generic order toprol 50 mg

Lisarob
Gjest
Lisarob
Acnk18e
Gjest
Acnk18e

viagra generic prescription viagra que efecto hace

skelaxin 400mg no prescription
Gjest
skelaxin 400mg no prescription

vantin coupon vantin canada vantin purchase

Gdgntx
Gjest
Gdgntx

buy ed pills online http://edpropls.com/ otc ed pills Yxhvjl ljvics

buy generic tinidazole
Gjest
buy generic tinidazole

generic cialis available when
viagra tablets in india
viagra generika 100mg erfahrung seaph aspib

cost of topamax 100 mg
Gjest
cost of topamax 100 mg

where can i buy zestril 2,5mg cost of zestril zestril 2,5 mg pills

Lisarob
Gjest
Lisarob
dating sites free
Gjest
dating sites free

dating sites,free online dating websites
self-governing online dating
online dating free

Kiarob
Gjest
Kiarob
NllpQuera
Gjest
NllpQuera

people’s pharmacy canadian pharmacy online drug store near me

1 20 21 22 23 24 27